Mi az épített zuhanyzó töretlen népszerűségének titka?

Mi az épített zuhanyzó töretlen népszerűségének titka?

Fürdőszoba felújításon gondolkozol?

Vagy talán éppen épülőben van az új családi otthonod, és még nem sikerült eldöntened, hogyan alakítsd ki a fürdőszobát?

Sajnos nem tudjuk helyetted kitalálni, hogy melyik megoldás tetszene Neked a legjobban, de abban tudunk segíteni, hogy kreatív ötletekhez juss.

Mindenki kényelmes és dekoratív, ám funkcionális fürdőszobára vágyik frappáns megoldásokkal, de sokszor annyiféle lehetőség elérhető, hogy már nem is tudjuk hova kapni a fejünket.

Elsőként azt kell majd eldöntened, hogy fürdőkádat, vagy pedig zuhanyzót szeretnél.

Amennyiben a zuhany mellett tetted le a voksodat, akkor mindenképpen olvass tovább, ugyanis ebben a cikkünkben a mostanában rendkívül divatos épített zuhanyzókról fogunk írni!

Mitől olyan népszerű manapság az épített zuhany?

Mitől olyan népszerű manapság az épített zuhany?

Álmaink otthonának létrehozásakor semmit sem szeretünk a véletlenre bízni.

Az épített zuhany éppen arra ad nekünk lehetőséget, hogy mindenféle méretbeli sztenderdtől és megszokott elrendezéstől elrugaszkodjunk.

Egy kis kreativitással olyan lélegzetelállító fürdőszobákat tudunk létrehozni, amelyek biztosan nem jönnek velünk szembe valahol máshol.

Az épített zuhany számos kényelmi szempontnak könnyedén megfelel:

  • lehetőségünk van akadálymentesített zuhanyzót létrehozni,
  • sokkal nagyobb mozgásteret biztosíthatunk,
  • falba épített polcokat is el tudunk helyezni a zuhanyzón belül,
  • és még épített ülőke elhelyezésére is lehetőség van.

Miben más az épített, mint a gyári?

Nem elhanyagolható pozitív tulajdonsága az épített zuhanyzónak, hogy sokkal könnyebben tisztítható, mint az előre gyártott zuhanykabinok.

Nyilvánvalóan vannak nagyon jó minőségű gyári zuhanyajtók és zuhanyfalak is, azonban az épített zuhany még ezeknél is tartósabb.

Mindenképpen meg kell azonban említsem, hogy bár az épített zuhany a legtöbb esetben elegánsabb, a készen kapható zuhanykabinok beszerelése nem vesz annyi munkát igénybe, és cseréjük is egyszerűbben megoldható.

Az, hogy melyiket választod, csakis Rád és a projektre szánt összegre van bízva – bármi legyen is a végleges terv, kivitelező partnereink segítenek megvalósítani azt!

Hogyan helyezhetjük el az épített zuhanyt a fürdőnkben?

Az egyik legjobb tulajdonsága az épített zuhanynak, hogy szinte akárhogyan elhelyezhetjük – ez abszolút tőlünk és a fürdőszoba adottságaitól függ.

A leggyakoribb, hogy a sarokban alakítják ki az ilyen zuhanyokat, ahol két falrész már alapból adott.

De ha a fürdőnk mérete engedi, akármilyen meglepő is, még a szoba közepén is elhelyezhetjük.

Amire mindenképpen oda kell azonban figyelni, hogy a víz megfelelő elfolyása végett a zuhanyt a szoba leglejtősebb részén helyezzük el – igaz, aljzatkiegyenlítővel némi plusz költség fejében ez is alakítható.

A tökéletes burkolat kiválasztása

A tökéletes burkolat kiválasztása

Az ízléses burkolat kiválasztása az épített zuhany esetében is nagyon fontos, és nem kizárólag a megjelenése miatt.

A fürdőszoba burkolatok terén is sokféle trend létezik.

Amennyiben a zuhanyzóba épített zuhanytálca is kerül, számos csempe között válogathatunk.

Választhatunk a fürdőszoba többi részétől elütő padlóburkolatot, ezáltal egyfajta határvonalat kijelölve az épített zuhanynak.

Ez a megoldás plusz színt ad a fürdőszobánknak, és különlegesebbé, stílusosabbá is teheti azt.

Természetesen a fürdőnkkel megegyező mintázatú, egységes burkolás is jó megoldás lehet, ha ez jobban megfelel az ízlésünknek.

Miért fontos a jó minőségű, célnak megfelelő burkolat?

A balesetek elkerülése végett az épített zuhanytálcához érdemes csúszásgátlós burkolatot választani, de arra figyeljünk oda, hogy az egyúttal könnyen takarítható is legyen.

Erre jó példa lehet például a kavicsburkolat, ami rücskös felületének köszönhetően kevésbé csúszik, és egzotikus hangulatot kölcsönöz a zuhanyzónknak.

Mostanában egyre divatosabb a cement hatású burkolat is, illetve a fa hatású fürdőszobai csempe, ami anélkül adja vissza a fa jellegzetes erezetét és minőségét, hogy attól kellene tartanunk, hogy a nedvesség hatására a padlónk elkezd rohadni vagy repedezni.

Épített zuhanyzónál bátran variálhatunk

Épített zuhanyzónál bátran variálhatunk

Nem csak az elhelyezkedéssel és a burkolattal kísérletezhetünk, hanem a lefolyó típusával, a zuhanyajtóval és az épített fal kialakításával, anyagával is.

Választhatunk pontszerű vagy vonalszerű vízgyűjtő lefolyók között.

A kettő közül talán a vonalszerű vízgyűjtő az elegánsabb, ráadásul, ha kereteink engedik, akár LED hangulatvilágítást is kialakíthatunk benne.

Az, hogy végül akarjuk-e zuhanyajtóval elválasztani a fülkét, szintén ránk van bízva.

Ajtó nélkül olcsóbban megúszhatjuk a zuhany kiépítését, azonban ilyenkor számolni kell azzal, hogy a víz ezáltal kifröccsenhet a fürdőszoba többi részére is.

A falat kialakíthatjuk ytong téglából, építő lemezből – amellyel akár íves zuhanyfalat is létrehozhatunk –, de még üvegtéglából is.

Az üvegtéglának plusz előnye, hogy nem csak dekoratív, és változatos színekben elérhető, hanem még a fényt is átereszti, így kevésbé lesz leárnyékolva általa a zuhanyzónk.

Az oldalfal kiépítését akár úgy is megoldhatjuk, hogy nem a zuhanyfülke teljes magasságában húzzuk fel azt, és így a felső részét üvegből alakíthatjuk ki.

Akadálymentes épített zuhany

Akadálymentes épített zuhany

Mind fürdőkádakból, mind zuhanyzókból léteznek már akadálymentes változatok, a zuhanyzó azonban praktikusabb megoldás lehet egy ilyen esetben, ugyanis itt nem kell majd ki- és bemásznia a mozgáskorlátozott személynek.

Mielőtt nekiállnánk megtervezni akadálymentesített fürdőszobánkat és zuhanyzónkat, el kell gondolkodnunk azon, hogy az illető, akinek a fürdő épül, mennyire van korlátozva a mozgásban.

A padlóba süllyesztett zuhanytálcával megkímélhetjük attól, hogy nagyobb magasságokat kelljen átlépnie.

Gondoljunk csak bele, elég kellemetlen lenne, ha egy kerekesszékes személy arra kényszerülne, hogy egy több mint 10 cm magas zuhanytálcára hajtson fel nap mint nap.

Vegyük figyelembe azt is, hogy mekkora térre lenne szüksége a mozgáskorlátozott családtagunknak ahhoz, hogy kényelmesen zuhanyozhasson.

Mivel tehetjük még kényelmesebbé?

Ha ajtó nélküli kivitelben készíttetjük el az épített zuhanyzót, és így egyszerűen be tud jutni a zuhanykabinba, azzal még inkább megkönnyíthetjük számára a mosakodást.

A rendelkezésünkre álló tér függvényében kialakíthatunk továbbá falba épített ülőkét is, melyen kényelmesen el tud helyezkedni, ha az állás már megerőltető lenne számára.

Láthatjuk tehát, hogy az épített zuhanykabin nagyon sok igényünket ki tudja elégíteni, és igazán fel tudja dobni a fürdőszobánkat.

A megtervezéséhez azonban mindenképpen kérjük szakember segítségét!

Kérj tőlünk árajánlatot és mondd el nekünk, milyen fürdőszobát szeretnél!

Tudod már, hogyan újíttatnád fel a fürdőszobád?

Partnereink a víz- és gázszerelő munkáktól kezdve, a bontástól az átadásig minden feladatban segítenek neked!

Töltsd ki űrlapunkat, és a Te megyédhez tartozó fürdőszoba felújító partnerünk felveszi veled a kapcsolatot, hogy megbeszéljétek a részleteket!

Árajánlatkérés

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérj visszahívást!

Keresztneved
Kivitelezés megyéje
Kivitelezés helyének irányítószáma
Telefonszámod
E-mail címed
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.