A fürdőszoba bútor kiválasztása a Te igényeidnek megfelelően

A fürdőszoba bútor kiválasztása a Te igényeidnek megfelelően ilyen könnyű még nem volt

A fürdőszoba bútor kiválasztása a Te igényeidnek megfelelően ilyen könnyű még nem volt

A fürdőszoba a lakás azon része, ami mindenki számára intim területnek számít, elvégre minden olyan tevékenységet ott végzünk, aminél – ha csak kevés időnk is van – legalább egy kis „én időt” eltölthetünk.

Nem csak a nők töltenek el sok időt a fürdőszobában, a férfiak számára is fontos a jó külső, az igényes megjelenés.

Fontos, hogy mindenki szánjon magára egy kis időt, foglalkozzon saját magával és ezt nem csak egy kiadós alvással vagy egy könyv elolvasásával és egy laza jógával lehet elérni.

Ha reggel és este is beiktatsz egy akár tíz perces rutint, ahol csak magadra, a testi-lelki egészségedre koncentrálsz, akkor sokkal jobban fog indulni a napod, illetve éjjel is pihentetőbben fogsz tudni aludni.

Különféle fürdőszoba trendek, amik itthon is szépen lassan hódítani kezdenek

Ezt az „én idős”-szeánszot pedig a legjobban egy tiszta, rendezett, modern fürdőszobában lehet élvezni.

A fürdőszoba bútorok egyre nagyobb és ámulatba ejtő kínálata itthon is megszédíti az embereket.

Mindegy, hogy egy újonnan megvásárolt ház vagy lakás fürdőjéről van szó, esetleg egy már használatban lévő fürdőszobát kell felújítani, az interneten már annyi mindent lehet ezzel kapcsolatban találni, hogy a fürdőszoba bútor beszerzése és a fürdő felújítása már nem lehet gond.

Évről évre egyre érdekesebb és kirívóbb fürdőszoba trendek alakulnak ki, aminek igyekeznek a különböző bútorboltok is megfelelni.

Valljuk be, Magyarország egy icipicit ezzel is le van maradva, de szerencsére az újabbnál újabb fürdőszoba bútor szettek és a különböző fürdőszobai kellékek viszonylag hamar elérik a mi kis országunkat is, így aki akar, akár a legfrissebb, legőrültebb trendek szerint is be tudja rendezni fürdőjét.

Fürdőszoba bútor beszerzése itthon ennyire könnyen is mehet

Fürdőszoba bútor beszerzése itthon ennyire könnyen is mehet

A választék hatalmas, könnyedén be lehet szerezni szó szerint mindent, amire szükségünk lehet egy fürdőszobában, gondoljunk csak arra, hány olyan üzlet létezik már, ahol mindent meg tudunk venni, amire szükségünk van lakás- vagy házfelújításkor és annak berendezésekor.

Ott vannak a (nem csak) fürdőszoba bútor nagyker üzletek, mint például a Jysk, Ikea, Mömax, Kika, Praktiker, Obi, és még sorolhatnám.

Szerencsére számos ilyen üzlet létezik itthon is, ahol kényelmesen beszerezhetjük a fürdőszoba bútorainkat, de ami még jobb: ezek az üzletek szinte minden városban megtalálhatóak az ország határain belül egyaránt: Budapest, Szeged, Debrecen, Miskolc, Pécs, stb.

Vannak ugyan olyan dolgok, amiért sokan inkább átmennek a határon túlra az egyik szomszédos ország nagyobb városkájába – például az esetenkénti olcsóbb tankolás miatt sokan átmennek az osztrákokhoz -, azonban a fürdőszoba bútorok miatt erre nincs szükség, hiszen itthon is szinte azonos áron lehet megvenni ezeket a bútorokat, mint külföldön.

Használt fürdőszoba bútor? Jöhet!

Persze még így is rengetegen vannak, akik a fürdőszobájuk felújításánál és berendezésénél tökéletesen megelégednek a jó állapotban lévő, ámde használt bútorokkal.

Nincs ezzel semmi gond, az interneten számos megbízható hirdetőoldal létezik már, ahol kiváló állapotban lévő, de használt bútorokat, mint például fürdőszobabútorokat lehet venni.

Ilyen például itthon a Jófogás is, amit előszeretettel használ mindenki, hiszen szinte mindent lehet itt hirdetni, amit csak elképzelhető.

Hagyd magad mögött az egyhangúságot!

Hagyd magad mögött az egyhangúságot!

Mindazonáltal, hogy ilyen könnyedén be lehet szerezni a fürdőszoba bútorokat, érdemes megemlíteni, hogy hatalmas különbségek lehetnek fürdőszoba bútor és fürdőszoba bútor között.

Persze itt nem csak az árról vagy éppen a bútorok színeiről beszélek.

Nem csak az évenkénti változó fürdőszoba trendek azok, amiket érdemes néha-néha figyelembe venni, ha szereted a divatot (nem csak a ruháidat illetően), hanem a fürdőszoba bútorok formáját és a fürdőszobád méretét is.

Ez egy eléggé egyértelmű példa, de ne akarj sarokkádat – hiába ez a menő és a trendi -, ha nincs elég hely a fürdőszobádban.

Mivel itthon jó ideig a leegyszerűsített és egyhangú fürdőszobák voltak többségben, sokáig nem is nagyon volt érdemes fürdőszoba trendekről, fürdőszoba berendezésről vagy felújításról beszélni, hiszen senkit nem érdekeltek az újítások, a nem megszokott dolgok.

A hozzáállás sokáig az volt, hogy legyen egy kád vagy zuhanyzó, egy fehér mosdókagyló, felette egy egyszerű tükör, a mosdókagyló mellett meg egy fehér szekrény, amibe lehet pakolni.

Idővel azonban végre hazánkat is elérte a lakásberendezés forradalma, ami szintúgy érintette a fürdőszoba berendezését és felújítását.

A helykihasználás a legfontosabb szempont

A helykihasználás a legfontosabb szempont

Egyre fontosabbá vált az esztétikum és a praktikum, lecserélve az egyszerűséget és az egyhangúságot.

Még itt tisztázzuk, hogy a magyar átlagpolgárok legtöbbjének nem olyan hatalmas méretű fürdőszobái vannak, mint amiket a filmekben lehet látni, így fontos, hogy már a fürdőszoba berendezésénél, illetve annak felújításánál a helykihasználást vegyük a legfontosabb alapszabálynak.

Ebben a helyzetben tehát nem csak a pénztárca szab határokat, de a fürdőszoba mérete is.

Ebből a szempontból pedig nagyon fontos, hogy igyekezzünk szinte minden négyzetcentimétert kihasználni a fürdőben, ezt pedig a legjobban úgy lehet elérni, ha a fürdőszoba bútorok méretével, elhelyezkedésével próbálunk meg játszani.

Léteznek már fürdőszoba bútor szettek, amiknél a mosdókagyló mellé kompletten beszerelhető alsó és felső szekrényeket is biztosítanak.

Érdemes ezeket a szekrényeket is úgy beszerelni, hogy legyen is értelmük, ugyanis hiába áll rendelkezésre kevés hely, ha valaki egy kis szekrényt szereltet be, annak semmi értelme, hiszen nem fogja tudni minden holmiját beletenni, a végeredmény pedig káosz és rendetlenség lesz.

Minden passzol mindennel?

Számtalan stílus és forma közül lehet válogatni, igazán közkedvelt manapság a minimalista vagy éppenséggel a modern stílus, ezt leginkább a szögletes bútorokról, falra erősített szekrényekről és a fényes bútorfelületekről ismerni fel.

Emellett sokan szeretik még a fából készült bútorokat, a natúr színeket, amikkel könnyedén be lehet csempészni a természet színeit és hangulatát a fürdőbe.

Ha netalántán nem csak alsó és felső polcokat szeretnél a fürdőszobádba a mosdóhoz, hanem komplett fürdőszoba bútor szettet, akkor érdemes arra gondolni, hogy ha ezek esetleg különálló darabok, akkor is passzoljanak egymáshoz mind színben, mind pedig anyagban.

Fontos döntés: a fürdőszoba bútor kiválasztása

Fontos döntés: a fürdőszoba bútor kiválasztása

Nagyon sokféle fürdőszoba bútor létezik, ez sokaknak nehézséget okoz, ilyenkor jön a bőség zavara: mindent akarunk, de ez lehetetlen.

Választhatsz fürdőszoba szekrényt mosdóval, ami a mosdókagyló és a falra szerelhető szekrényeket foglalja magába.

Itt az esztétikum fontos szereplő, hiszen egy beépített mosdókagyló nem foglal sok helyet, a falra erősített szekrények pedig légiességet kölcsönöznek a fürdőszobának.

A másik opció a felső szekrény tükörrel, ez helytakarékosság szempontjából nagyon jó, ugyanis a tükör mögötti szekrényrészbe is nyugodtan lehet pakolni, ide érdemes egyébként azokat a tisztálkodó szereket tenni, amiket a mindennapok során akár többször is használunk.

A harmadik, amit érdemes megemlíteni, az az álló szekrény.

Ez az, ami már sokkal nagyobb, magasabb és szélesebb is, mint egy sima falra szerelhetős, kisebb szekrény.

Ebben már nyugodtan lehet törölközőket, mosószereket, tisztítószereket is tárolni, hiszen ennek a szekrénynek a magassága és szélessége ezt is lehetővé teszi.

Természetesen nem áll meg a történet csupán egy-két szekrénynél, a fürdőszoba berendezése számos másfajta bútorból és szekrényből áll, állhat össze, de ez legyen egy másik topik.