A fürdőszoba sokoldalú eleme: a fürdőszoba faliszekrény

Nem is gondolnád, mennyi mindenre használhatsz egy fürdőszoba faliszekrényt

A fürdőszobai faliszekrény rendkívül praktikus és dekoratív tároló lehet, és feldobhatja a fürdőszobánk összképét.

Nagyon sokféle kivitelben, méretben és anyagban elérhetőek, így mindenképpen megtalálhatjuk a tökéleteset, ráadásul nem kell csak egynél megállnunk.

A faliszekrény nem csak a mosdó felé szerelhető fel, hanem a fürdőszoba bármely pontján, és ezzel helyet spórolhatunk meg egy nagyobb zuhanykabinnak is.

Alacsonyabban felszerelt faliszekrényekkel pedig egyenesen trükkös, lebegő hatást tudsz elérni velük.

Mennyi mindent tárolhatunk a fali fürdőszobaszekrényben?

Mennyi mindent tárolhatunk a fali fürdőszobaszekrényben?

Nem kell, hogy a fürdőszobát elárasszák a szétdobált pipere holmik!

A faliszekrényekben könnyen elhelyezhetjük az éppen nem használt samponokat, tusfürdőket, smink termékeket, parfümöket, hajfestéket, és még sok egyebet.

Ezen felül ide pakolhatjuk még a friss törölközőket is, így nem ér minket meglepetés, amikor a zuhanyzóból kilépve szembesülünk azzal, hogy elfelejtettünk új törölközőt kirakni, miután a használtat kidobtuk a szennyesbe.

Csak fel kell nyúlnunk érte a szekrénybe, és nem kell vizesen végigvonulnunk a lakáson.

Azokban a lakásokban, ahol nincsen külön tároló helység a tisztítószerek és takarító eszközök számára, ideális tároló lehet a faliszekrény.

Helyezzük a takarító szereket abba a helységbe, ahol mi magunk is megtisztulunk!

Arra viszont figyeljünk oda, hogy a túl nehéz dolgokat ne a faliszekrénybe pakoljuk, mivel attól leszakadhat.

Megfelelő felszerelés mellett azonban ez sem kellene, hogy komolyabb problémát okozzon.

A faliszekrény ápol és eltakar

Több formában is léteznek fürdőszobai faliszekrények.

Nyitott, ajtó nélküli szekrények polcaira elhelyezhetünk olyan fürdőszoba kellékeket, amelyeket nem hogy elrejteni, hanem megmutatni szeretnénk.

Erre példa lehet egy-egy dekoratív fürdősó üvege, a gyerekek fürdő játékai, esetleg szobanövény.

Ugyanakkor az ajtóval fedett faliszekrényekbe helyezhetjük az olyan tárgyainkat, amiket inkább megtartanánk magunknak, mint a pattanás eltávolító krémeket, fogselymet, vagy borotvát.

A mosdó felett elhelyezett tükrös faliszekrényeknek köszönhetően pedig megbizonyosodhatunk arról indulás előtt, hogy nem maradt-e fogkrémes a szánk, vagy nem kentük-e el a szemhéjfestéket.

Nem mellesleg olyan faliszekrények is léteznek, aminek az ajtó felülete maga is egy nagy tükör, így ha egyszerre ketten szeretnénk fésülködni és borotválkozni, mind a ketten elférünk előtte.

Hogyan lehet a faliszekrény a fürdő dísze?

Hogyan lehet a faliszekrény a fürdő dísze?

Mint már említettem, nagyon sokféle kivitelben és méretben léteznek faliszekrények.

A megfelelő, burkolat színével harmonizáló, vagy éppen kontrasztban álló fürdőszoba faliszekrénnyel is ütős hatást érhetünk el.

Egy semleges színű, vagy fehér falfelület előtt jól mutat egy élénkebb színű faliszekrény.

Egészen extrém színekben is megvásárolható, sőt, ha a „csináld magad” megoldások sem állnak messze tőlünk, krétafestékkel csodás pasztell színt is adhatunk a natúr fa bútorunknak.

Létezik természetes, fa hatású anyagból készülő, vagy márvány hatású faliszekrény, és azt is kiválaszthatjuk, hogy matt, vagy fényes legyen-e a felülete.

A széles választék már adott, nekünk már csak arra kell odafigyelni, hogy melyik lenne az a megoldás, ami a mi fürdőszobánkba a legjobban illene.