Fürdőszoba polc – csak arra használd, amire való!

Fürdőszoba polc – csak arra használd, amire való!

Teljesen felesleges a fél életedet ezeken a polcokon tárolni, hiszen nem arra valóak.

Csak a legfontosabbakat tedd a polcra, hogy aztán azokat könnyedén meg is találd!

Rend a lelke mindennek, szoktuk mondani.

És ez igaz a fürdőszobára is.

Akkor érezzük jól magunkat benne, akkor van kedvünk ott időt eltölteni, akkor tudunk egy forró fürdővel feltöltődni, hogyha rend van a fürdőnkben is.

Mindegy, hogy kis vagy nagy fürdőszobáról van szó, a kellemes légkör és a rendezett fürdőszoba polc úgy kapcsolódik egymáshoz, mint két Lego kocka.

Éppen ezért érdemes néha neked is odafigyelni a fürdőszobádra, és ha úgy érzed, hogy túl zsúfolt, esetleg lenne néhány dolog, amit illő lenne már kiszortírozni, akkor most jól figyelj!

Milyen típusú fürdőszoba polcok vannak?

Anyagok tekintetében többféle verzió is elérhető (fa, műanyag, márvány, stb.), amiknek természetesen mind megvan a maguk előnye és hátránya is, azonban fontos azt is eldönteni, hogy pontosan hova kerüljön a fürdőszoba polc.

  • Fürdőkád mellé? (Így nem kell a kád szélén tárolni a tusfürdőket, samponokat).
  • A WC közelébe?
  • A mosdóhoz?

Ezek mind-mind meghatározóak lehetnek, ezért fontos, hogy ezeket tisztázd, mielőtt végleges döntést hozol.

De persze az sem mindegy, hogy pontosan mit akarsz majd tárolni a polcaidon!

Így marad a nyakadon csomó felesleges cucc

Így marad a nyakadon csomó felesleges cucc

Sajnos gyakran esnek az emberek abba a hibába, hogy felhalmoznak dolgokat, főleg, ha látják, hogy mekkora leértékelések és akciók vannak az üzletekben.

Van, aki néhány tisztálkodási termékből vagy éppen dekorkozmetikumból halmoz így fel egy csomót, de lássuk be, ezek közül gyakran sok minden az ember nyakán marad: a régi, bevált termékek helyett kipróbálunk újakat, a termékek lejártak már, esetleg annyi hasonló terméket kapunk ajándékba, hogy képtelenség mindent felhasználni.

És még sorolhatnám az okokat, amik miatt annyi minden feleslegesen áll a fürdőszoba polcokon.

Meg kell tanulni szortírozni, selejtezni, vásárolni és az sem utolsó szempont, hogy felesleges holmikat ne ajándékozzunk egymásnak.

Oszd fel a fürdődet!

Ahhoz, hogy legyen is értelme annak, amit csinálsz (fürdőszoba tisztán tartása, rendszerezése, piperecuccok helyes tárolása), hasznos, ha úgynevezett zónákra osztod a fürdőszobádat.

Ez azért egy jó megoldás, mert egyszerre úgysem tudsz a fürdő minden területével foglalkozni, és így, ha kisebb szegmensekre bontod a helyiséget, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem marad ki semmi.

Tippek a helyiség felosztásához:

  • zuhanyzó/kád és környéke
  • wc és környéke
  • mosdókagyló és környéke
  • polcok, szekrények, tárolók

Ami nem kell, attól szabadulj meg!

Ami nem kell, attól szabadulj meg!

Következő lépés a selejtezés, elvégre nem akarsz te sem mindent ész nélkül visszapakolni a helyére!

Mindent, ami nem a fürdőszobába való, vigyél ki onnan és lehetőleg még csak véletlenül se csempészd vissza!

Az üres tubusokat, üvegeket, flakonokat pedig gyűjts össze, ha lehetséges, akkor szelektíven válogasd szét őket és dobd ki!

És itt még nincs vége a dolognak.

Válj meg mindentől, ami lejárt, amit már nem használsz, ilyenek például a beszáradt körömlakkok, lejárt sminktermékek és krémek.

Sokan a fürdőszoba szekrényben tárolják a gyógyszereket is.

Ha Te is közéjük tartozol, akkor nézd át, van-e köztük olyan, ami már lejárt és azt is dobd ki.

Azt azért hozzátenném, hogy a párás levegő sok gyógyszernek nem tesz jót, tedd őket inkább máshova, ha van rá lehetőséged!

Ha vannak olyan termékek, amikről tudod, hogy még sosem használtad, de igazán a jövőben sem tervezel bármit is kezdeni velük, akkor gyűjtsd őket össze és hívd át a barátaid, rokonaid, hogy válogassanak, hátha kell nekik belőle valami.

Használd ki a fürdőszoba polc adta lehetőségeket!

Használd ki a fürdőszoba polc adta lehetőségeket!

Ahhoz hogy minél jobban ki tudd használni a fürdőszobában lévő teret és helyet, alaposan át kell gondolnod, hogy hova és milyen tárolóegységeket szeretnél tenni.

Gondolok itt arra, hogy hova lehet a legérdemesebb tenni a fürdőszoba szekrényt vagy, hogy hova a legjobb döntés felszerelni fürdőszoba polcot.

Egy fürdőszoba polc nagyon jól jöhet közvetlenül a tükör alatt és a mosdókagyló felett.

Úgy a legkönnyebb kitalálnod, hogy pontosan hova szereld fel a polcot, ha szemben állsz a mosdókagylóval és kinyújtod a kezed.

Ahova könnyedén elérsz, oda érdemes felszerelni, arra a polcra pedig csak azt a pár darab kenceficét tedd, amire a mindennapok során a leggyakrabban szükséged van: fogkefe, arclemosó, fésű.

Léteznek már fürdőszobai sarokpolcok is, amik egész jól néznek ki és még helyspórolósak is, mivel a sarokban akár egymás fölé is szerelhetsz polcokat.

Ezt sokan a kádnál szokták használni, hogy ha a kád is a sarokba lett beépítve.

Fürdőszoba szekrényt pedig szinte bárhova lehet tenni, arra érdemes figyelni, hogy ne legyen annyira útban, ha esetleg többen vagytok egyszerre a fürdőbe.

Hova tedd a szennyestartód?

Arról szerintem nem kell túl sok szót ejteni, hogy mit érdemes a kád/zuhanyzó környékén vagy a wc-nél tartani, az mindenkinek egyértelmű.

Egy dologra azonban jó, ha néhány szót még rászánunk, ez pedig a szennyestartó.

Sokan a fürdőben tartják, hiszen onnan csak át kell emelni a mosógépbe, aztán meg is van.

De ugyanúgy, mint a gyógyszereknek, úgy a ruháknak sem tesz jót a víz és a pára, ugyanis bedohosodnak tőle, és hiába mosod, ez a szag bizony nem egy könnyen jön ki belőlük.

Erre van azért néhány alternatíva, például:

  • hálószoba: hiszen a leggyakrabban itt váltjuk át a ruháinkat;
  • előszoba: ez akkor a legjobb megoldás, ha gyerekek is vannak, mert így egyből bele tudjuk dobni a szennyestartóba a koszos ruhákat egy edzés vagy játszóterezés után;
  • gardrób: ha van külön gardróbod, az a legjobb, így minden ruhacserénél kéznél van a szennyestartó és könnyedén bele tudod dobni a szennyest.

 

Pakolj tudatosan a fürdőszobában is!

Pakolj tudatosan a fürdőszobában is!

Tehát, már tudod, hogy mi az, ami által a legkönnyebben tudod kiszortírozni és átrendezni a fürdőszobádat: felosztod kisebb részekre a fürdődet, így könnyebben és alaposabban tudsz szortírozni és aztán visszapakolni.

Mindennek tudod, hol a helye: samponok és tusfürdők a kád közelében, légfrissítő, wc kefe pedig a wc mellé, és még sorolhatnám.

Ízlés és hely kérdése, hogy hova érdemes szekrényt tenni vagy éppen polcot felszerelni, de vajon mi az, amit érdemes a polcokon tárolni?

A nyitott helyekre, mint például a fürdőszoba polc olyan dolgokat érdemes rakni, amik nem baj, ha például mások számára is látható.

Amit pedig nem szeretnél mutogatni, tehát a személyesebb cuccaidat tedd inkább egy zárható szekrénybe.

Fiókok esetében pedig jó módszer lehet, ha elválasztókat használsz, ezek sokkal átláthatóbbá teszik a fiókok tartalmát, ráadásul te is könnyebben megtalálod, amit keresel.

Szóval, mi a tanulság, mit kell megjegyezni?

Lehet a fürdőszobád kicsi vagy nagy, mindegy, akkor is fontos, hogy rendben és tisztán tartsd.

Ahhoz, hogy rendben tudj tartani mindent és ne legyenek szanaszét a cuccaid (főleg, hogy ne legyen szem előtt az, aminek nem kell), érdemes átrendszerezni a fürdődet, és ha kell fürdőszobaszekrényt is szerezz be, amibe tudsz pakolni.

A mindennapi pipere holmijaidnak pedig szerelj fel néhány fürdőszoba polcot, amik sokban megkönnyítik az életed!

Kérj tőlünk árajánlatot és mondd el nekünk, milyen fürdőszobát szeretnél!

Tudod már, hogyan újíttatnád fel a fürdőszobád?

Partnereink a víz- és gázszerelő munkáktól kezdve, a bontástól az átadásig minden feladatban segítenek neked!

Töltsd ki űrlapunkat, és a Te megyédhez tartozó fürdőszoba felújító partnerünk felveszi veled a kapcsolatot, hogy megbeszéljétek a részleteket!

Árajánlatkérés

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérj visszahívást!

Keresztneved
Kivitelezés megyéje
Kivitelezés helyének irányítószáma
Telefonszámod
E-mail címed
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.