A fürdőszoba szekrény a fürdőszoba trendek alappillére

A fürdőszoba szekrény a fürdőszoba trendek alappillére – így válaszd ki a megfelelőt!

A fürdőszoba szekrény a fürdőszoba trendek alappillére – így válaszd ki a megfelelőt!

A fürdőszoba berendezés mindig is egy kényes téma marad, tekintve, hogy egy igazán intim helyiségről van szó. A fürdőszoba szekrény kiválasztása pedig gondos odafigyelést igényel.

Sokféle fürdőszoba trend létezik és ennek a száma évről évre nő, igaz, kisebb átfedések biztos, hogy vannak köztük.

Ezek a különböző trendváltozások néha egyik évben nagyobb változásokon mennek keresztül, míg másik évben csak apróbb változtatások jönnek a képbe.

Tény, hogy a fürdőszoba trendeknél nem érzékelhető olyan ütemű változás, mint mondjuk, a lakásfelújításnál vagy a konyhafelújításnál.

Ennek talán az lehet az oka, hogy fürdőszobát nem szokás minden évben, vagy akár két évente felújítani.

De mégis miért érdemes beszélni róla?

Van értelme a fürdőszoba trendeknek?

Jelenleg is olyan korszakot élünk, amiben a lakás eladás és vétel száma még mindig rohamosan nő, így aztán a lakásfelújítások száma is hasonlóképpen alakul.

Ez pedig ugyanúgy vonatkozik az eladókra, mint a vevőkre, hiszen rengetegen vannak, akik még az eladás előtt felújítják a lakást, hogy aztán az értéke is megnőjön.

De vannak olyanok, akik ezt inkább ráhagyják a vevőre, az új tulajdonosra, a lényeg akkor is az, hogy a lakásfelújításhoz szinte minden esetben a fürdőszoba felújítása is hozzátartozik.

És pontosan ez az oka annak, amiért érdemes a fürdőszoba trendekről beszélni.

Ne felejtsd el, hogy a fürdőszoba ugyanúgy a lakás egyik része!

Ne felejtsd el, hogy a fürdőszoba ugyanúgy a lakás egyik része!

A fürdőszoba a lakás azon része, ami – a hálószobán kívül – a saját intim területünknek számít, erről korábban már szó esett.

Fontos azért azt is szem előtt tartani, hogy a teljes lakberendezési terveknél a fürdőszobának is, ha csak kis részben is, de a lakás többi részében megtalálható elképzeléseket is tükröznie kell.

Vagyis mondjuk inkább úgy, hogy érdemes odafigyelni erre, persze ez nincs kőbe vésve, de sokkal szebb lesz a lakás és ízlésesebb lesz a fürdőszoba is, ha az egész lakás komplexen egy képet alkot.

Mielőtt nekiállsz bútorokat keresgélni…

Mielőtt a fürdőszoba trendekre áttérnénk, illetve megnéznénk, hogy milyen feladatokból áll a fürdőszoba felújítás, néhány szó erejéig beszéljünk arról, mire érdemes a fürdőszoba szekrény kiválasztásánál alapozni.

Persze ez a kérdés csak akkor válik aktuálissá, ha már a többivel megvagy, tehát tudod már, hogy

  • zuhany lesz-e vagy kád,
  • milyen mosdókagylót szeretnél
  • milyenek lesznek a csempék,
  • milyen lesz a fürdő színvilága
  • a világítást hogyan oldod meg (lesz-e külön lámpa közvetlenül a tükör felett)
  • stb.

Ne csak azt vedd figyelembe, hogy neked mi tetszik vagy, hogy melyik szekrény az olcsóbb, hanem azt is, hogy az alapelképzelésedbe mi illik bele.

És ez igaz a fürdőszoba felújításhoz tartozó többi lépésre is.

Emellett nagyon fontos odafigyelni arra, ami talán a fürdőszoba felújítás és berendezés legalapvetőbb szempontja: a fürdőszoba mérete.

A fürdőszoba szekrény feladata többek között a tárolás.

Az, hogy minden, ami a fürdőszobába való, a fürdőszoba szekrényben legyen.

Fontosnak tartom ezt kiemelni, mert amellett, hogy ez a szekrény (vagy akár több szekrény) hozzájárul a fürdőszoba stílusához, abban is szerepe van, hogy tárolhassunk benne minden olyat, ami oda való.

Ezáltal megakadályozhatjuk, hogy egy egész dekorkozmetikai kirakat alakuljon ki a mosdókagylón, másfelől azt is megelőzhetjük, hogy rendetlenség és káosz alakuljon ki a fürdőben.

Összefoglalva a fürdőszoba szekrény kiválasztásához ezeket kell átgondolnod:

  1. A fürdőszoba méretét maximálisan figyelembe véve, mekkora fürdőszoba szekrényre és hány darabra van szükség?
  2. Pontosan mit akarsz tárolni a fürdőszoba szekrényben? Ezt fontos tisztázni, mert egy falra felszerelt szekrénybe nehéz tárgyakat nem pakolhatsz.
  3. A lakás része a fürdőszoba, ezért a lakás többi helyiségéhez is részben igazodnia kell. Miben igazodjon hozzá (szín, anyag, stb.)?

„Milyen fürdőszoba szekrényt válasszak?”

„Milyen fürdőszoba szekrényt válasszak?”

Amikor sikerült már végiggondolnod az előző néhány kérdést, akkor végre belevetheted magad a fürdőszoba szekrény kiválasztásába.

Már tudod a méretét, a színét, az anyagát, azt, hogy hova szeretnéd majd tenni, de még így is van egy dolog, amit át kell gondolnod: milyen típusú fürdőszoba szekrényt szeretnél?

Mert hát ugyebár ebből is többféle van.

Hogy ne vessz el a sok információ között, összeszedtem neked a legkellendőbb fürdőszoba szekrényeket!

Fürdőszoba alsó – és felsőszekrény

Nevéből könnyen kitalálható, hova építik be: a mosdókagyló alá és/vagy fölé.

Ha helyspórolás és tárolás céljából szükség van rá, akkor lehet mindkettőt használni.

Ebből a fajta szekrényből is van kinyitható ajtajú, illetve tolóajtós verzió.

Fürdőszoba szekrény mosdóval

Ennél a szekrény és a mosdókagyló egybe tartozik, ami azért is jó, mert így a vízvezetékek sem lesznek szem előtt.

Másfelől sokkal kényelmesebb több szempontból is, ha a szekrények a falra vannak erősítve.

Fürdőszoba szekrény szennyestartóval

Ez a szekrénytípus talán még annyira nem elterjedt itthon, viszont nagyon praktikus és helyfoglalás szempontjából is kitűnő választásnak bizonyul.

Aljában megtalálható a szennyestartó, ami lenyitható, így könnyen bele lehet dobni a ruhákat, ráadásul nem is átlátszó az ajtaja, így nem kelt rendetlenség-érzetet az emberben.

A szennyestartó felett pedig egy szintén zárt szekrény található, ahol akár a kissé nehezebb dolgokat is be lehet pakolni.

Álló fürdőszoba szekrény

Ezekről a szekrényekről érdemes tudni, hogy sokszor vékonyabbak, mint a felső – és alsószekrények, éppen ezért tanácsos a falhoz rögzíteni őket.

Mivel magasabbak az előbb említett szekrényeknél, azért több polccal rendelkeznek, érdemes úgy pakolni a szekrényekbe, hogy mindig alulra kerüljenek a nehezebb tárgyak, felülre pedig a könnyebbek.

Ezekben mindenfélét lehet tárolni, alulra pakolhatjuk a nehezebb mosószereket, öblítőket, tisztítószereket, felülre pedig akár a törölközőket, tusfürdőket, samponokat, és minden egyebet.

Milyen színek felelnek meg a legújabb fürdőszoba trendeknek?

Most hogy már a fürdőszoba szekrények típusaival is megismerkedtél, ideje szemügyre venni a fürdőszoba trendeket, hogy ezután már semmi más dolgod ne legyen, csak a megvalósítás.

Ahogy mondtam, a fürdőszobának részben a lakás többi részével is összhangban kell lennie, vagy legalábbis érdemes, ha szeretnéd, hogy a lakásod ízléses legyen.

Éppen ezért a fürdőben a színeket is úgy érdemes összeválogatnod (ha több színben gondolkozol), hogy azok passzoljanak a lakás többi helyiségéhez is.

Persze megvannak azok a tipikus színek, amiket fürdőszobákban látni lehet, ilyen például a fehér, világoskék vagy akár az almazöld.

De az előző 1-2 évi fürdőszoba trendek azt mutatják, hogy nyugodtan használhatjuk a rózsaszín világosabb árnyalatait, de ugyanúgy menőnek számít a halványsárga és a hamuszürke is.

Mivel ezeket a trendeket most általánosságba véve nézzük át, megemlítenék egy igazán érdekes trendet, ez pedig a matt fekete csaptelep, illetve bútorkiegészítők.

Bizony, van, akinek a fekete még a fürdőben is trendinek számít.

Különböző mintájú csempéket is használhatsz!

Különböző mintájú csempéket is használhatsz!

Ha a falfestés helyett inkább színes, mintás burkolatra vágysz, akkor az apró halszálkás, beton színű burkolat neked való!

Ebből a mintából a tervezők szerint sokan rendeltek az elmúlt években, még a szín is nagyon közkedvelt maradt, a szürke világosabb és sötétebb árnyalatai mostanában nagyon népszerűek.

Tarolnak még szintúgy a matt alapú csempék és burkolatok, illetve a 3D-s minták, de van, aki a geometrikus minták szerelmese.

Érdekes, de az elmúlt évek fürdőszoba trendjeihez a színek felületének a kombinálása is hozzátartozik.

Tehát kombinálhatod a fényes szürke csempéket matt szürke csempékkel is, ez ugyanúgy igaz a mintákra is.

Vagyis a fürdőd egyik fala lehet csak szürke, míg a másik falon geometriai formák is megjelenhetnek, így dizájnosan feldobva a fürdőd hangulatát.

Kombináld a bútorokat!

A fürdőszoba bútorok, illetve szekrények terén pedig már szinte nincs is olyan, ami határokat súrolna.

Kombinálhatod a tégla alakú fürdőszoba szekrényeket akár egy ívesebb, görbébb szekrénnyel vagy tükörrel, a határ a csillagos ég.

Ugyanúgy igaz ez az anyagokra, bár kicsit visszafogottabban.

Attól, mert van két fából készült szekrény a fürdődben, attól még a mosdópult lehet márványból és a szennyestartó pedig fémből.

Most már tied a pálya!

Most már tied a pálya!

Ebből is jól látszik, hogy kialakíthatod úgy is a fürdőszobádat, hogy kevered a stílusokat, de emellett ugyanúgy lehet modern és letisztult.

Sokan gondolják úgy, hogy a legfontosabb a fürdőszoba stílusát illetően a fal színe, pedig igazán a fürdőszoba szekrények azok, amik fel tudják dobni a fürdő hangulatát.

Ezek után már te is kellő információval és ötlettel rendelkezel ahhoz, hogy ki tudd választani, pontosan milyen fürdőszoba szekrény az, ami nem csak a te ízlésednek, de még a trendeknek is tökéletesen megfelelnek.