Letisztultság és természetesség – amire egy modern fürdőszoba kialakításánál szükség van

Letisztultság és természetesség – amire egy modern fürdőszoba kialakításánál szükség van

A modern stílusú fürdőszobák évről évre egyre nagyobb teret hódítanak. Kialakítása gondos odafigyelést és precizitást igényel. Vajon mi kell ahhoz, hogy a Te fürdőd is modern stílusú lehessen?

Úgy gondolom, sokan vágynak legbelül egy igazán nagy és tágas fürdőszobára, ahol kellemesen és jó hangulatban tölthetik el a saját „én-idejüket”.

Nem mindenki van azonban olyan helyzetben, hogy tágas fürdőszobával rendelkezzen, viszont az ingatlanpiacon egyre nagyobb a tágasabb lakások és házak kínálata, ahol a fürdőszobák is szintén gyakran nagyobbak az átlagnál.

A kisebb fürdőszobánál az ember inkább arra törekszik, hogy a legfontosabb dolgok elférjenek, anélkül, hogy túl zsúfoltnak tűnjön a helyiség.

Legyen egy tükör, mosdókagyló, egy szekrény, amibe mindent be lehet pakolni, egy kád vagy zuhanyzó, és ha még a mosógépnek és szennyestartónak is van hely, akkor az külön öröm.

Azonban, mi van akkor, ha valaki nagyobb, tágasabb fürdővel rendelkezik, de nem tudja, hogyan rendezze be?

Hibák, amiket nem árt elkerülni

A nagyobb fürdőszobáknál adott a tágasabb tér, amit ízlésesen és elegánsan be lehet rendezni.

Ennek azért vannak íratlan szabályai, hiszen tudni kell a különböző stílusokat jól ötvözni, illetve nem árt, ha tudunk bánni a színek és anyagok kombinálásával.

Előfordulhat az is, hogy valaki pont a tágasabb tér miatt esik abba a hibába, hogy telezsúfolja a fürdőjét.

Ráadásul a nagyobb hely miatt az is gyakori hiba, hogy az emberek mindent annyira kombinálni szeretnének egymással, hogy a végére túlzásba viszik.

Amikre érdemes odafigyelni

Amikre érdemes odafigyelni

Az interneten rengeteg modern fürdőszoba kialakításhoz kapcsolódó cikk és kép található, ez viszont azt eredményezheti, hogy néhányan a stílusokat annyira keverni szeretnék, hogy a végeredmény nem lesz szép.

Tudni kell, mi alapján lehet a legjobban és legszebben berendezni egy fürdőszobát úgy, hogy az az elképzeléseknek is megfeleljen.

Nem attól lesz modern egy fürdőszoba, hogy futurisztikus alakzatú és mintájú bútorzattal zsúfoljuk tele, a modern fürdőszoba kifinomultságot és letisztultságot áraszt magából.

Össze kell hangolni a falak, csempék, bútorok és dekortárgyak színeit, fel kell mérni, mire van igény, és hogy a fürdőszoba nagysága mit enged meg.

A mostanság igencsak divatba jött modern fürdőszobáknál is fontos, hogy megfeleljen a fürdőszobát használók igényeinek, így a praktikusság sem utolsó szempont.

Anyagok és színek, amik kombinálhatóak egymással

Anyagok és színek, amik kombinálhatóak egymással

A modern fürdőszobáknál, mint ahogy mondtam már, a letisztultság a fő szempont, ez igaz a színekre is.

Ennél a stílusnál nem nagyon találhatóak meg a színes falak és a színes csempék.

Sőt, azt is kijelenthetjük, hogy a csempe inkább már kerámiaparkettának minősül, csempe jellegét egyre inkább elveszti.

Szóba jöhet a márványcsempe is, de egyébként a márvány a modern fürdőszobáknál amúgy is elég gyakori.

Ezen felül ezt a stílust jellemzi még a natúr, természetes minták ötvözete, a burkolólapok körében pedig a nagyméretű, semleges színű lapok a kedveltek.

Magyarán a természetes anyagokat bátran lehet kombinálni a különböző anyaghatásokkal.

És ez azért is könnyen megoldható, mert egyre több olyan csempét, illetve burkolatot lehet kapni, amik nagyon szépen és egyre élethűbben adják vissza a különböző felületképzéseket, mint például a fa, használt hatású fa, fém vagy a kopott textilek felületét.

Milyen minta a nyerő?

A burkolatok, csempék, textilek körében megjelenő minták esetében a modern fürdőknél a geometrikus elemek a nyerők.

A szabálykövető formák és minták tökéletes összhangban vannak a semleges, természetes színvilággal, ezért érdemes ezt a mintázatot választani.

Sőt, a szokatlan formájú csempék és padlólapok nagyon jól feldobják a fürdőszoba letisztult stílusát.

Az esztétikum és a környezettudatosság összefér egymással?

Az esztétikum és a környezettudatosság összefér egymással?

Mindenki szeretné, ha a fürdőszobája szép, igényes és kellemes hangulatú lenne.

Ehhez hozzájárul, hogy ügyeljünk az esztétikumra.

Ez pedig már abban is meglátszik, hogy még a legegyszerűbb tárgyak és bútorzatok kiválasztása is kellő figyelmet kap a vásárlók részéről.

Lehet szó itt akár a zuhanyrózsáról, szappantartóról, villanykapcsolóról vagy a vécépapír tartójáról, bizony odafigyelünk az apró részletekre is.

A részletekhez pedig manapság már az is hozzátartozik, hogy igyekszünk környezettudatosak lenni, így az „öko” termékek és bútorok különösen fontos szerepet játszanak a modern fürdőszobáknál.

Éppen ezért könnyedén megfér egymás mellett párhuzamosan az esztétikum és a környezetvédelem.

Játssz a térrel!

Játssz a térrel!

A térrel érdemes kicsit játszani, mindegy, hogy mekkora fürdőről van szó.

Az üveg kabinos zuhanyzók jó választásnak számítanak a kis alapterülettel rendelkező fürdőszobáknál, ugyanis így a csempe színe és mintája könnyedén előtérbe tud kerülni, ami tökéletesen megmutatja a fürdőszoba stílusát.

Ha jóval tágasabb fürdővel rendelkezik valaki, érdemes úgy kialakítani a zuhanykabint vagy akár a kád beépítését, hogy hozzájuk beugrókat, esetleg oszlopokat, falakat emel, hiszen ezek térelválasztóként funkcionálhatnak így.

A láthatatlanság az egyik fő szempont

A tér és hely kihasználásának érdekében törekedni kell arra (akkor is, ha nem a modern stílust választja valaki a fürdőjébe), hogy a különböző kábelek, csövek, stb. lehetőleg ne legyenek szem előtt.

Azt hívják pultba süllyesztésnek, amikor ezeket a szanitereket és csaptelepeket megpróbálják minél inkább a pultba süllyeszteni, a kábeleket és csöveket pedig a falba építeni.

Vannak olyan megoldások, ahol a vécé tartályát is a burkolat alá be lehet építeni vagy akár a mosdótálakat egy az egybe a pultba süllyeszteni.

Tehát így lehet Neked is modern fürdőszobád

Tehát így lehet Neked is modern fürdőszobád

Ezek a megoldások és ötletek megvalósítása ma már mindenki számára elérhetőek, hiszen ha a megfelelő helyen keresed az elemeit, akkor meg is fogod találni.

Persze valószínűleg ami jobb minőségű, például burkolat, bútor vagy szaniter, az költségesebb lesz, de nem kizárt, hogy belefutsz egy-egy alkalmi vételbe.

Viszont ha tényleg szép végeredményt szeretnél, akkor azt javasoljuk: bízd a felújítást, átalakítást profikra!

Annak érdekében, hogy az a csempe vagy burkolat tényleg sík és sima legyen, a kád és a mosdó jól álljon és megfelelően legyen bekötve, és amit rejtve szeretnél, az valóban legyen is beépítve, mindenképpen szakemberekre van szükséged.

Éppen ezért azt tanácsoljuk: töltsd ki árajánlatkérő adatlapunkat, és engedd, hogy a lakhelyed szerint területileg illetékes kivitelező partnerünk felvegye Veled a kapcsolatot!

Így teljesen biztos lehetsz benne, hogy a végeredmény egy olyan letisztult és modern fürdőszoba lesz, amilyet megálmodtál magadnak!

Ne habozz hát, kérj ajánlatot mielőbb, és tedd meg az első lépést a vágyott fürdőszoba felé!

Kérj tőlünk árajánlatot és mondd el nekünk, milyen fürdőszobát szeretnél!

Tudod már, hogyan újíttatnád fel a fürdőszobád?

Partnereink a víz- és gázszerelő munkáktól kezdve, a bontástól az átadásig minden feladatban segítenek neked!

Töltsd ki űrlapunkat, és a Te megyédhez tartozó fürdőszoba felújító partnerünk felveszi veled a kapcsolatot, hogy megbeszéljétek a részleteket!

Árajánlatkérés

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérj visszahívást!

Keresztneved
Kivitelezés megyéje
Kivitelezés helyének irányítószáma
Telefonszámod
E-mail címed
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Tegyük látványossá a fürdőt modern fürdőszoba bútorokkal!

Egy fürdőszoba sem létezhet bútorok nélkül! Érdemes alaposan megfontolni a bútorok kérdését a fürdőszoba felújítás során, hiszen erős befolyással vannak a helyiség dizájnjára és komfortérzetünkre is.

Tegyük látványossá a fürdőt modern fürdőszoba bútorokkal!