Tegyük látványossá a fürdőt modern fürdőszoba bútorokkal!

Tegyük látványossá a fürdőt modern fürdőszoba bútorokkal!

Az igényesen berendezett, jól megválogatott kiegészítőkkel rendelkező fürdőszoba a pihenés és kényeztetés szimbóluma lehet a hétköznapokban.

Gondoljunk csak bele, milyen jól tud esni egy hűs zuhany munkából hazatérve egy meleg nyári napon.

Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen bútorokat helyezünk el a fürdőben.

Modern fürdőszoba bútorokkal egy olyan teret tudunk teremteni az otthonunkban, ami nem csak a funkcióját szolgálja ki, hanem szívesen töltjük is itt az időnket.

Az alábbi néhány szempontot érdemes figyelembe venned, ha fürdőszoba felújításon, vagy fürdőszobabútor vásárláson gondolkodsz.

Nem csak a minimalista lehet modern

Nem csak a minimalista lehet modern

Sokan gondolhatnánk, hogy a mai rohanó világban a legfontosabb a funkció, és hogy a kellék hatékonyan működjön, és emellett már nem jut idő a forma részletesebb kivitelezésére.

Nem csak a letisztult, egyenes vonalú fürdőszoba bútorok kelthetnek modern hatást, hanem a megfelelő burkolattal és kiegészítőkkel, csaptelepekkel párosítva a vintage stílusú bútorok is tökéletesen megállják a helyüket.

Válasszunk bátran akár sötétebb, fa bútort, de sokszor az is elég, ha a modern fürdőszoba bútorok mellett egy vintage bútort helyezünk el a meglepő hatásért.

Társítsuk őket világos, természetes színű burkolattal, nagyobb üvegfelületekkel és egyből bohém, de egyben modern fürdőszobabútort kapunk.

Ne féljünk a színektől sem, ugyanis nem kell, hogy a fürdőszoba legyen a lakás legszíntelenebb szobája.

Olyan színek is alkothatnak tökéletes összhangot, amelyeket elsőre nem feltétlenül jutna eszünkbe kombinálni.

Ha nem szeretnénk színes bútort vagy csempéket vásárolni, a világítással is adhatunk extra színt a fürdőnek.

És ha nem tudunk egy szín mellett megállapodni, (nem is feltétlenül kell), színváltós LED szalagok és izzók is elérhetőek a változatos megvilágításhoz.

Figyeljünk a legkisebb részletekre is

Figyeljünk a legkisebb részletekre is

Ahhoz, hogy az összkép tökéletes legyen, és úgy érezzük, minden a helyén van, érdemes odafigyelnünk a csaptelepek, zuhanyrózsák és kapcsolók kivitelezésére és színére is.

Ügyeljünk arra, hogy valamilyen módon passzoljanak a kiválasztott bútorokhoz, és burkolathoz, mivel így sokkal egységesebb képet fog festeni a fürdőszobánk.

Ha rendelkezünk fürdőkáddal, igyekezzünk annak a formáját összehangolni a mosdókagylóéval.

A fürdőszobában elhelyezett növényekkel úgy érezhetjük magunkat, mintha a nappaliban ücsörögnénk.

Vannak, akik komplett dzsungellé varázsolják a fürdőt, ami egy világosabb térben tökéletesen mutathat, és természetes, egzotikus hatást kelt.

A növényeknek köszönhetően elképzelhetjük, ahogyan az esőerdőben a szabad ég alatt állva nem a zuhanyrózsából, hanem a felhőkből hullnak ránk az esőcseppek.

A fürdőszoba szőnyeg pedig egyből magához vonzza a szemünket, így figyeljünk a kiválasztásakor, arra, hogy harmonizáljon a tér többi elemével.

A bútorok mérete sem mindegy

Egyre gyakrabban látni modern fürdőszobákban faltól-falig érő fürdőszobai tároló szekrényeket, dupla mosdós megoldással párosítva.

Ha nagyobb tér áll rendelkezésünkre, azt bátran használjuk ki, tároló helyből ugyanis sosem elég!

A nagyméretű, akár keret nélküli fürdőszoba tükör pedig tágíthatja a teret, míg a kisebb, színes, vagy mintás keretes tükrök otthonos, meghitt hangulatot kölcsönöznek a szobánknak.

Legyünk tehát kreatívak, használjuk ki a rendelkezésünkre álló teret, és válasszunk egyedi fürdőszoba bútorokat!