A kellemes tusolás titka a megfelelő zuhanyfej

A kellemes tusolás titka a megfelelő zuhanyfej

A fürdőszoba kialakítása mindig egy nehéz feladat, hiszen az ember sokszor dilemmába kerülhet, hogy mi alapján válassza meg a berendezést, és mi legyen a fő szempont.

Gyakran csak éles helyzetben derül ki, hogy egy-egy dolog valójában milyen nehézségeket is tud okozni.

Nem könnyű eldönteni, hogy milyen legyen a csempe, milyen bútorok kerüljenek be a fürdőszobába, mekkora legyen a mosdókagyló.

Ugyanilyen nehéz – ha nem nehezebb – annak az eldöntése, hogy kád, vagy esetleg zuhanyzó legyen a fürdőszobában.

Sokan azért választanak zuhanyzót, mert azt gondolják, hogy így kevesebb vizet használnak el, mintha teleengednének egy kádat, de az igazság az, hogy meglepően sok vizet igényel már egy 10 perces tusolás is.

A valódi megoldást erre a megfelelő zuhanyfej kiválasztása kínálhatja, el is mondom, hogy miért.

Ami befolyásolhatja a választást

Ebből a szempontból nem mindegy, hogy milyenek a zuhanyzási szokások, illetve az sem, hogy mik az elképzelések és milyen zuhanyzó kialakítása lenne a cél.

Ugyanígy elgondolkodtató része lehet a dolognak a megfelelő anyagú zuhanyfej kiválasztása: érdemes elsősorban rozsdamentes acélból készült fejben gondolkozni, hiszen azt könnyű takarítani, nem fordulhat elő, hogy lepattog róla a festék.

Arról nem is beszélve, hogy ez az egyik legtartósabb anyag, így egészen biztos, hogy sokáig használható lesz, például nem fog eltörni, de ugyanez érvényes a vízkőmentes anyagokra is.

Befolyásoló tényező lehet még akár a zuhanyfej mérete és formája is, mert rendkívül széles a választék ezen a téren is, ami természetesen egyfelől jó, másfelől viszont dilemmákat okozhat.

Ez ugyan kisebb kiadást jelent, de itt is vannak különböző árkategóriák, és ha valaki nem szeretné félévente cserélni a zuhanyfejet, akkor érdemes jól megfontolni azt is, hogy mennyi pénzt lenne érdemes rászánni.

Kézi vagy beépített zuhanyfej?

Kézi vagy beépített zuhanyfej?

Talán az első lépése a megfelelő zuhanyfej kiválasztásának, hogy átgondoljuk: kézi vagy beépített verziót szeretnénk.

Bár mindkettőnek megvannak a maga előnyei, utóbbival leginkább épített zuhanyzókban lehet találkozni.

Ezek hátránya viszont éppen a kötöttségükben rejlik, hiszen nem mozdíthatók; ugyanakkor pont emiatt, jellemzően nagyobb méretűek, mint a kézi zuhanyfejek.

A kézi verziók tehát általában kisebbek, és a gégecsőnek köszönhetően rugalmasan és könnyen mozgathatók.

Abban viszont megegyeznek, hogy mindkettőből elérhetők olyan típusok, amik különféle funkciókkal és beállításokkal rendelkeznek, de vannak még ezeknél is érdekesebb lehetőségek.

Mit tud az okos zuhanyfej?

Ma már teljesen természetes, hogy van okos telefon, okos óra, sőt, már úgynevezett okos otthonok is, amikben mindenhol visszaköszön a modern technológia, de igazán csak az okos zuhanyfejjel lehet teljes a kép.

Ezek azt a célt szolgálják, hogy zuhanyzás közben ne pazaroljuk a vizet, tehát víztakarékosak.

Ugyanis egy átlagos zuhanyzásnál legalább 80 liter vizet használunk el, ami egyáltalán nem látszik, mert nem feltűnő, így az ember hajlamos lehet ennyit, vagy akár ennél jóval többet is elfolyatni.

Az okos zuhanyfej ennek elkerülésében segít, méghozzá úgy, hogy körülbelül 50 liter víz elhasználása után egy piros LED kezd el világítani rajta, ezzel jelezve a takarékos tusolás végét.

Ezeknek létezik bluetooth-os verziója is, amin a jelzőszín átállítható, illetve egy hozzá tartozó telefonos applikáción keresztül nyomon lehet követni a vízfelhasználás mértékét is.

Ennél a zuhanyfejben lévő LED fények 10 literig zölden világítanak, utána már figyelmeztetnek.

Még egy víztakarékos zuhanyrózsa

Még egy víztakarékos zuhanyrózsa

Az előző zuhanyfejekhez hasonlóan, szintén a spórolást szolgálja az úgynevezett légkeveréses zuhanyfej.

Ennek működési elve az, hogy a vizet oxigénnel dúsítja fel, vagyis levegőt kever a vízhez, ami által ugyan kevesebb víz folyik el, de a sugár erőssége nagyobb az oxigénnel való dúsítás miatt, mint az átlag zuhanyfejeknél.

Egy hagyományos, egyszerű zuhanyfej nagyjából 10 liter vizet folyat el percenként, ezzel szemben a légkeveréses fajták csupán 6-7 litert.

Ebből tehát teljesen egyértelművé válik, hogy valóban egy víztakarékos eszközről van szó.

Úgyhogy, aki ténylegesen a spórolást tartja szem előtt, annak mindenképpen ajánlott beszereznie egy légkeveréses zuhanyrózsát.

Melyik a jobb: az egyfunkciós vagy a többfunkciós?

Melyik a jobb: az egyfunkciós vagy a többfunkciós?

Az egyfunkciós zuhanyfejek a hagyományos vonalat képviselik: egy bizonyos módon folyik belőlük a víz, mindegyik kis lyukból, és ennyi.

Többfunkciós társaik viszont nagyon különbözőek lehetnek.

Van olyan, amin lehet állítani a vízsugár erősségét, elsősorban a fejnél lévő kis karral, vagy a fej tekergetésével, de olyat is lehet kapni, amin zuhanyzás közben egy kis gombbal ideiglenesen le lehet állítani a víz folyását anélkül, hogy magát a csapot el kellene zárni.

Elég népszerűnek számítanak az úgynevezett esőztető zuhanyfejek is, amik alatt úgy érezheti magát az ember, mintha csak esőben állna, ami már önmagában is egy relaxáló élmény lehet, hiszen a vízsugár ezeknél a fejeknél kisebb intenzitású.

Egyre elterjedtebbek a különféle masszázs funkcióval ellátott zuhanyfejek is, amik nyilvánvalóan kényelmi, illetve relaxációs céllal készültek.

Ezeknél a típusoknál viszont fennállhat annak az esélye, hogy a zuhanyzás minden lesz, csak takarékos nem, de természetesen mindenkinek más a szimpatikus.

A végére is értünk: mindent tudsz, amit kell!

A végére is értünk: mindent tudsz, amit kell!

Most hogy már Te is megismerted a zuhanyfejek fajtáit, és azt is, hogy mi alapján érdemes kiválasztani a számodra megfelelőt.

Ha esetleg a zuhanyzófej vásárlása mellett, teljes felújításon is gondolkodsz és a lehető legkevesebb stressztől szeretnéd magad megkímélni, akkor kérj tőlünk ajánlatot még ma!

Megyédhez tartozó kivitelező partnereink várják a megkeresésed!

Kérj tőlünk árajánlatot és mondd el nekünk, milyen fürdőszobát szeretnél!

Tudod már, hogyan újíttatnád fel a fürdőszobád?

Partnereink a víz- és gázszerelő munkáktól kezdve, a bontástól az átadásig minden feladatban segítenek neked!

Töltsd ki űrlapunkat, és a Te megyédhez tartozó fürdőszoba felújító partnerünk felveszi veled a kapcsolatot, hogy megbeszéljétek a részleteket!

Árajánlatkérés

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérj visszahívást!

Keresztneved
Kivitelezés megyéje
Kivitelezés helyének irányítószáma
Telefonszámod
E-mail címed
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.